Vietnám kiskörút, körutazás 10nap/9éj Hanoi, Ninh Binh, Yen Tu, Halong, Mekong delta,Saigon

Vietnam körút, körutak, körutazás, nyaralás, üdülés, vietnami utak, utazás

Vietnámi utak, utazások, nyaralások. Vietnámi körút angol idegenvezetéssel. Privát vietnámi körút 2 fő részére. Fedezze fel Vietnámot egyénileg, saját tempóban. Egyénileg utazóknak ajánljuk Vietnámi útjainkat. Vietnámi kiskörút, körutazás, Hanoi, Ninh Binh, Yen Tu, Halong, Mekong delta, Saigon

Utazás alapadatai:

Kiutazás: Egyénileg
Szállás: ***
Alapellátás: Reggeli
Turnusok: 17 nap/16 éj

Indulások:

Program leírás:

Vietnámi utazás, kiskörutazás, 10 nap / 9  éj : Hanoi - Ninh Binh - Yen Tu - Halong Bay - Ho Chi Minh City (Saigon) – Mekong Delta.

Indulás időpontok : 2023. március 1. - 2024. október 31. (folyamatosan minden nap). Az ár lekérésre, minimum 2 fő együtt utazása esetén érvényes.

1. nap Érkezés Hanoiba (V)
Érkezés Noibai reptérre, találkozás az idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába. Ezután kb. 1 órás cyclo túrát teszünk a régi negyedben. Este ellátogatunk a Thang Long étterembe, ahol a vacsoránál megkóstolhatják a vietnámi étel specialitásokat. Vacsora után megnézünk egy vízi bábelőadást.
Éjszaka Hanoiban.

2. nap Egész napos Hanoi városnézés (R, E)
08.00-08.30 Indulás a szállodából. Első állomásunk a Ba Dinh tér és az a fölé magasodó Ho Chi Minh, a modern Vietnam alapító atyjának mauzóleuma. Ezen a téren nyilvánította Ho Chi Minh elnök 1945. szeptember 2-án függetlennek Vietnámot. Itt található a hatalmas márvány mauzóleum, melyben hűtött teremben őrzik az 1969-ben elhunyt, Ho Chi Minh elnök bebalzsamozott testét. A mauzóleum szomszédságában található az a ház, ahol Ho 1945 nyarán lakott. Itt tanulmányozva az Egyesült Államok Függetlenségi Nyilatkozatát és írta beszédét. Innen tovább haladunk Hanoi egyik fontos szimbóluma, az Egylábú pagoda felé, mely egy erődhöz hasonlít. Az épületet egyetlen betonoszlop támasztja alá, távolról úgy néz ki, mint a lótuszvirág szárral együtt. A pagoda Ly Thai Tong király látomásából jött létre. Néhány sarokra fekvő Nyugati-tó ad helyet Vietnam legrégebbi pagodájának, a Tran Quoc Pagodának. Az épületet a 6. században Ly Nam De uralkodása idején létesítettek. A kellemes séta után egy helyi étteremben megkóstolunk néhány igazán kiváló vietnami ételt. Ebéd után felkeressük a Néprajzi Múzeumot, majd az Irodalom Templomát. A Konfucius-templom mintájára épült Van Mieut Ly Thanh Tong Király hozta létre 1070-ben. Majd hat évvel később itt nyitotta meg az ország első egyetemét. Kezdetben a királyi család gyermekei tanulhattak, idővel bárki jelentkezhetett, akinek meg volt a megfelelő előképzettsége. Tovább folytatjuk utunkat a smaragdzöld Hoan Kiem-tóhoz, ahol megtekintjük a szépséges Ngoc Son templomot, amely egy kis szigeten a tó északi végében található. A nap végén szabad program.
Éjszaka Hanoiban.

3. nap Ninh Binh (Hoa Lou, Tam Coc és Mua barlang) tartomány (R,E)
Reggeli után felfedező útra indulunk, a Hanoi-tól kb. 90 km-re elterülő Ninh Binh tartományba. Ninh Binh tartomány híres a kiemelkedő mészkőhegyekkel megtört rizsföldjeiről és történelméről. Először az ősi Hoa Lu-t keressük fel. A hely adott otthont 968 és 1010 között az ország fővárosának a Dinh, Le és Ly dinasztia alatt. Hoa Lu templomai Dinh és Le császárnak vannak szentelve, ők alapítottak szülőföldjükön, független államot, gazdasági, kultúrális és politikai központot. A Le-dinasztia bukását követően 1010-ben Le Cong Uan, a Le-dinasztia alapítója áthelyezte a fővárost Thang Longba mai Hanoi területére. Ebéd után a mészkősziklák és rizsföldek között fekvő Tam Coc kisvárosnál, (UNESCO Világörökség része), bambusz csónakokba szállunk és a folyón csónakázunk 1,5 órát, megcsodálva a zöldelő rizsföldeket és mészkő sziklákat. Illetve útba ejtjük a három barlangot ahol cseppkövek és sztalagmitok drágakövekként csillognak csak centiméterekre a víztől. Késő délután felkapaszkodunk a Mua barlang területének közel 500 lépcsőfokán , hogy feljussunk a Fekvő Sárkány-hegy tetejére, ahonnan csodálatos panoráma nyílik Tam Cocra.
Éjszaka Ninh Binh-ben

4. nap Ninh Binh - Yen Tu - Halong Bay (R,E)
Korai reggeli a szállodában, majd indulás a Hanoitól 150 km-re található Quang Ninh tartományba, ahol a Tuong Dau hegység egyik csúcsa a 1068 méter magas Yen Tu található. A csúcsra való feljutásra 2 lehetőség van, a fárasztóbb, a 6 km hosszú meredek erdei ösvényen való feljutás (kb. 6 óra) vagy a hegy feléig felvonóval a panorámába gyönyörködve tudunk eljutni, majd onnan gyalogosan tovább a hegy tetejéhez a pagodához. Útközben megcsodálhatjuk a Truc Lam Yen Tu Zen kolostort, második állomás a Giai Oan templom, majd a Hue Quang Arany Stupa és a Hoa Yen Pagoda következik. A csúcsra érve pedig a Dong Pagodát csodálhatjuk meg a körbe panorámával együtt. A Dong Pagoda rézből készült, 4,6 méter hosszú, 3,6 méter széles és 3,5 méter magas. A Dong pagoda teljes súlya 70 tonna. Rövid pihenő után, elindulunk lefelé a hegyről, majd útközben ebéda Halong öböl felé. Este séta egyénileg a nyüzsgő tengerparti forgatagban.                   Éjszaka a Halong öbölben.

5. nap Halong (R,E, V)
Reggeli a szállodában. Halongot a világ nyolcadik csodájának tartják. Az UNESCO 1994-ben először, majd 2000-ben ismét a világörökség részének jelölte. Mintegy kétezer sziget szóródott szét az öböl 1500 km2-es területén. Halong lenyűgöző mészkőtornyai és titokzatos barlangjai évről-évre több látogatót vonzanak. Az apró szigetek szinte mindegyikén érintetlen tengerpartok, szél és víz alkotta barlangok találhatóak. Késő délelőtt hajóra szállunk és megkezdődik az utazás a Halong öbölben. 12:45-kor beszállás a hajóba, rövid tájékoztató a túráról. A mészkő szigetek közötti hajókázás közben ebéd a hajón. Hajóval megtekinjük a Dinh Huong, Ga Choi, Dog, és Sail szigeteket, valamint feklfedezzük a Sung Sot barlangot. Továbbhajózás a Titov szigetre, ahol napozásra és fürdésre van lehetőség a Titov parton. 17:30-19.00 óraig Suset party a hajón, mely közben megcsodálhatjuk a naplementét. 19:00 órakor vacsora hajón, majd pihenés.
Éjszaka a hajón.

6. nap Halong Öböl - Hanoi - Saigon (R, E)
Kora reggel Tai Chi a hajón vagy napkelte fotózás. Majd reggeli a hajón, továbbhajózás a Man’s head sziget környékén, majd kajakozás az öbölben. Ezután meglátogatjuk a Ba Hang halászfalut., majd visszaindulunk a kikötőbe. Ebéd előtt részt vehetnek egy rövid főző tanfolyamon, mielőtt felszolgálnák Önöknek a hagyományos vietnami ebédet. 13 órakor érkezés Halongba, majd transzfer vissza Hanoiba a repülőtérre, majd utazás Saigonba-ba, érkezés után transzfer a szállodába.
Éjszaka Saigon-ban.

7. nap Ho Chi Minh City (R,E)
Reggeli után városnézésre indulunk, ahol első állomásunk a China Town. Megnézzük a negyed szívének számító Thien Hau templomot, melynek fő díszítő elemei a bejáratnál elhelyezkedő kerámiababák. Ebéd előtt még betérünk a Háborús emlékek múzeumába, mely a franciák és amerikaiak elleni harcnak állít emléket. Ezután egy helyi étteremben fogyasztjuk el ebédünket. Délután az Újraegyesítés Palotájánál folytatódik programunk. Majd felkeressük a francia katolikus építészet példaképét a Notre-Dame-Katedrálist, melynek homlokzata két egyforma harangtoronnyal büszkélkedik. Ezután a Központi Posta és Vietnam egyik leghíresebb kézi hímző műhelye következik. Éjszaka Ho Chi Minh Cityben.

8. nap Ho Chi Minh City (R,E)
Reggeli után indulunk Tay Ninh-be, ahol meglátogatjuk a Chao Dai nagytemplomot és részt veszünk a déli szertartáson. A kelet és nyugat építészet elemeit egyesítő templom olyan hatalmas, mint a katedrálisok. Homlokzatát tornyok fogják közre, szentélyét kupola fedi és hátsó falát is torony egészíti ki. A nagytemplom belsejében foglalnak helyet a védőszentek. Ebéd egy helyi étteremben. Ebéd után a Chu Chi alagútrendszert keressük fel. A legendás, több mint 200 km hosszú alagútrendszer fontos szerepet játszott a háborúban. A vietkongok Chu Chiben tervezték meg Saigon megtámadását. Az alagútrendszerben kialakított lakóterek, elsősegély-állomások, konyhák, színház-és hálótermek, fegyverraktárak, nyomdák, kutak, tárolók, fegyvergyárak, tábori kórházak és parancsnoki központok is találhatók. 1960-ban ádáz csata folyt a vietkongok és az amerikaiak között ahol Cu Chi volt a "Demilitarizált övezet". A túra végén megkóstolhatjuk a maniókát, amit a gerillák ettek a háború alatt. Ezután visszaindulunk Ho Chi Minhbe. Éjszaka Saigonban.

9. nap Mekong Delta (R,E)
Reggeli után indulás My Thoba, utunkat festőien zöld rizsföldek szegélyezik majd. Hajóra szállunk, ahonnan gyönyörködhetünk a folyót szegélyező gólyalábas házakban, ültetvényekben és halászfaluban. vietnámi ebéd a Phoenix szigeten, ahol meglátogatunk egy kis üzemet, ahol kókuszfából készítenek használati tárgyakat. Ezután ismét vízre szállunk és meglátogatunk egy csendes falut, ahol a gyümölcsöskertben megkóstolhatjuk a helyben termelt mézet és mézbort. Délután indulunk vissza Saigonba. Éjszaka Saigonban.

10. nap Ho Chi Minh – Budapest (B)
Szabad program, majd transzfer a repülőtérre és visszaindulunk Budapestre.

A program igény szerint kombinálható tengerparti üdüléssel Danangban, Hoi Anban, Nha Trangban, Mui Ne beachen vagy Phu Quoc szigeten.


A Vietnám körutazás részvételi díja tartalmazza:
- Egész napos városnézést Hanoiban angol nyelvű idegenvezetővel
- 2 nap/ 1 éj hajózást a Halong Öbölben
- Egész napos városnézést Saigonban angol nyelvű idegenvezetővel
- Félnapos kirándulást a Chu Chi alagutakhoz
- Egész napos kirándulást a Mekong Deltához angol nyelvű idegenvezetővel
- Szállást 2 ágyas szobákban, igény szerint 3*, 4 vagy 5*-os szállodákban 9 éjszakára.
- Repülőjegyet Hanoi - Saigon útvonalon.
- Transzfereket a repülőtér – szálloda – repülőtér között

Vietnámi utazás, körutazás ára nem tartalmazza:
- Budapest-Hanoi/Ho Chi Minh-Budapest repülőjegyet
- Vietnámi vízum és ügyintézés díját
- Italokat
- Programban nem jelzett étkezést.
- Személyes kiadások, sürgősségi transzferek
- Borravalókat (kb. 6 USD/fő/nap)
- Sztornó-, betegség-, baleset-, poggyász biztosítást

Az utazás végső ára:

Felnőtt: 0 Ft/fő-től

Gyerek: 0 Ft/fő-től

Fontos

- Az ár 2023. március 1 - 2024. október 31 érvényes.

- A címben szereplő éjszakák száma a valósan szállodában töltött idő.
- A megrendelés minden esetben csak irodánk visszaigazolásával válik véglegessé.
- A megadott árak kétágyas szobában, két fő elhelyezése esetén érvényes.
- Gyermek elhelyezése kétágyas szobában pótágyon 2-12 éves korig.
- Ha az utazási csomagban megadott szobatípusban nincs szabad hely, vagy más szobatípust szeretne, úgy a feltüntetett ár változhat.

- A jelenlegi árakat 360 HUF / USD árfolyamig garantáljuk. 20 nappal indulás előtt az aktuális árfolyamnak megfelelő árfolyam felár fizetendő. Az árváltozás jogát fenntartjuk.

Amennyiben weboldalunkon nem talál kedvére való kombinációt, kérjen egyéni ajánlatot irodáinktól.