Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Thaiföldi, kambodzsai, vietnámi utazások

Kiemelt Bangkok városnézés+Krabi üdülés, nyaralás, akciós Krabi utazások személyre szabottan ajánlataink

Bangkok

Bangkok vagy thai nyelven Krung Thep (magyarul: az angyalok városa) Thaiföld fővárosa, s egyben legnagyobb városa is. A város a Chao Phraya folyó jobb partján fekszik, a Thai-öböl (Sziámi-öböl) mellett. Beceneve: „Kelet Velencéje”. Bangkokba található Ázsia néhány lenyűgöző nevezetessége, melyeket mindenféle képen érdemes megnézni. ( Hajnal Templom, Smaragd Buddha, Királyi Palota, Tikfa Palota, Fekvő Buddha stb. ) Forróság, zaj és fullasztó kipufogógáz, szmog jellemzi a majd 10 milliós várost, de néhány napot azért érdemes Bangkokban eltölteni.

Krabi

Thaiföld déli keleti partján, Bangkoktól 800 km-re délre található Krabi tartomány, mely körülbelül 4709 négyzetkilométer hosszú területet érint, északról Phang Nga és Surathani tartományok, délen Trang tartomány és az Andamán-tenger, keleten Trang és Nakorn Si Thammarat tartományok, valamint Phang Nga tartomány és az Andamán-tenger határolják.
Krabi kiemelkedő természeti szépségű terület. A klasszikus szűz strandok magas mészkő képződményekkel büszkélkednek, ezért Krabi Thaiföld lenyűgözően szép területének számít. Krabit ritkán látogatott trópusi szigetek, pálmafákkal szegélyezett strandok, vízesések, barlangok és furcsa sziklaalakzatok jellemzik.

Krabi utazás, nyaralás, üdülés

Krabi a turizmus szempontjából viszonylag új területnek számít, környékét gyorsan fejlesztik. Krabin a szállások széles skálája megtalálható, a kis bungalóktól az ötcsillagos resortokig. A legtöbb szállás Ao Nang, Rai Ley és Phra Nang tengerpartjain található.

Krabi remek hely a kikapcsolódásra. A tempó lassú, sok strand csak hajóval érhető el, a fejlődést minimálisra csökkentve. A tartomány nagy része nemzeti park. A Hat Noppharat Thara-Ko Phi Phi Nemzeti Park számos szárazföldi strandot, több mint 80 kisebb szigetet és a Phi Phi-szigeteket foglalja magába.

Krabi a gyönyörű és pihentető tájak mellett aktív kikapcsolódást is kínál mindazok számára, akik nem csak a tengerparton szeretnének napozni. Kajak, vitorlázás, madármegfigyelés, snorkeling, szigetek közötti hajókázás és városnézés, csak néhány a lehetőségekből. Krabi szárazföldi részén van két nemzeti park, a Khao Phanom Bencha és a Than Bokk-horani.

Mikor utazzunk Krabira ?

Krabin év 365 napján meleg van, az átlag hőmérséklet, éjjel-nappal 30C°+- 3C°. A tenger vize kb. 28 C°, a pártartalom tipikusan trópusi 70-90%. Száraz és esős évszakok váltják egymást. Krabin a főszezon November 01-én kezdődik és Március végéig, április közepéig tart. Ez azonban nem jelenti azt, hogy más időszakban nem lehet Krabira utazni. A nyári esős, monszunos időszakban ( Június, Július, Augusztus, Szeptember ) a tengerben nem lehet fürödni a tenger szívóhatása miatt, erre a tengerparton táblák is figyelmeztetik a turistákat.

Akciós, olcsó Krabii utazás

Amennyiben olcsón szeretne Budapestről Krabira eljutni, úgy javasoljuk, hogy utazását minél előbb foglalja le irodánknál. Foglaláskor csak a részvételi díj 50%-át kell kifizetni, a többit ráér indulás előtt egy hónappal. Így biztosítani tudjuk Önöknek a legkedvezőbb repülőjegy lehetőséget Budapestről Krabira és lefoglaljuk Önöknek az ár-érték arányban legkedvezőbb szállást. Last minute utazásokra ne számítsanak Krabi viszonylatában, mert ahogy közeledünk az utazási dátumhoz, úgy egyre jobban telítődnek a helyek a repülőgépeken, ill. a szállodákban is elfogynak az olcsóbb szobák.

Thaiturizmus © 2014-2024 Minden jog fenntartva!