Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Thaiföldi, kambodzsai, vietnámi utazások

Bangkok

Bangkok vagy thai nyelven Krung Thep (magyarul: az angyalok városa) Thaiföld fővárosa, s egyben legnagyobb városa is. A város a Chao Phraya folyó jobb partján fekszik, a Thai-öböl (Sziámi-öböl) mellett. Beceneve: „Kelet Velencéje”. Bangkokba található Ázsia néhány lenyűgöző nevezetessége, melyeket mindenféle képen érdemes megnézni. ( Hajnal Templom, Smaragd Buddha, Királyi Palota, Tikfa Palota, Fekvő Buddha stb. ) Forróság, zaj és fullasztó kipufogógáz, szmog jellemzi a majd 10 milliós várost, de néhány napot azért érdemes Bangkokban eltölteni.

Phi Phi szigetek

Phi Phi az Andaman tenger legnépszerűbb szigetcsoportja 12,25m2 területű. A szigetcsoport két nagyobb szigetből áll ezek közül a nagyobb Phi Phi Don, a kisebb pedig Phi Phi Leh. Az apróbb szigetek pedig a Bida Noi és Nok, valamint a Ko Mai Phai melyek már csak a tengerből kiemelkedő mészkő sziklák. Mindegyik sziget a Hat Nopparat Thara-Ko Phi Phi nemzeti park részét képezik, amely a koralloknak és a tengeri élet sokaságának ad otthont. Itt találhatóak mészkő hegyek, sziklák, barlangok és hosszú fehér homokos strandok, minden ami egy felejthetetlen nyaraláshoz, pihenéshez szükséges. A Phi Phi nemzeti parkba való belépéskor belépőt kell fizetni mindenkinek. A belépő ára 400 THB / fő és 200 THB / gyerek (2017).
Phi Phi Lehn található a Part című filmből ismert Maya bay (Maya öböl) és a Viking cave (Viking barlang). A barlangban fészkelő madarak fészkét begyűjtik, melyekből levest készítenek a luxus éttermek az ínyenc turistáknak. Ezen a szigeten szállodák nincsenek. Phi Phi Don sziget Phuketről és Krabiról egyaránt hajóval megközelíthető, kb 40-40 km távolságra van mindkét kikötő. Phi Phi Don sziget fő kikötője Tonsai, ide érkeznek a hajók, speed boatok. Ezen a szigeten találhatóak a szállások is, az olcsó bambusz bungalóktól az luxus kategóriáig. Phi Phi sziget őslakosai a sea gypsy-k, régebben halászattal foglalkoztak, ma már inkább a turistákat szállítják jellegzetes hosszú farkú hajóikkal a long tail boatokkal.

Thaiturizmus © 2014-2024 Minden jog fenntartva!