Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Thaiföldi, kambodzsai, vietnámi utazások

Kiemelt Malajzia utazás, nyaralás, üdülés. Akciós nyaralás Langkawi szigetén ajánlataink

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur Malajzia fővárosa, KL néven is ismert. A Kuala Lumpur szavak szó szerint „sáros összefolyást” jelentnek. A nagyváros ezt a becenevet kapta, mert a Klang és a Gombak folyók metszéspontjának közelében (melyet még mindig láthatunk a Merdeka tér mögött) 1857 körül, az ón nagy kitermelésekor született. A város mérete több mint 243 négyzetkilométer és központjában mintegy 1,8 millió ember él. Nagy-Kuala Lumpur, más néven Klang-völgyben összesen több mint 8 millió ember él.
Az évek során Kuala Lumpur fontos ázsiai várossá nőtte ki magát. Malajzián belül Kuala Lumpur az ország központja; „minden megtörténik” Kuala Lumpurban. A malajziai területekről érkező emberek munkahelyet vagy üzletet keresnek Kuala Lumpurban. A turisták szeretik Kuala Lumpurt, mivel számos nagyszerű látnivaló van a városban. Ezen kívül sok választás van az étkezési lehetőségekből. A belvárosban található sok modern bevásárlóközpontban rengeteg a bevásárlási lehetőség. A legtöbb bevásárlóközpont a Bintang Walk területén található, Jalan Bukit Bintang mentén. A KL-ben történő vásárlás olyan tevékenységnek tűnik, amely során senki sem fog unatkozni. A legtöbb bevásárló központ 10 és 22 óra között tart nyitva. Kuala Lumpur ideális célpont egy rövid látogatásra vagy megállásra, de sok turistát Malajziai átutazása során vonzza vissza Kuala Lumpur.

Éghajlat Kuala Lumpurban

A Kuala Lumpurban egész évben meleg és napos trópusi éghajlat van, bőséges csapadékkal. Naponta eshet az északkeleti monszun idején, októbertől márciusig. Június és július viszonylag száraz. A hőmérsékletek általában állandóak és 31-33 ° C között mozognak. Az árvíz Kuala Lumpurban az esőzések után gyakori, különösen a belvárosban és a folyóparti területeken. A közeli Szumátrából származó erdőtüzek porrészecskéi néha szmogot okoznak a térségben. Kuala Lumpurban a levegő szennyezés fő forrása a nyílt égés, a gépjárművekből származó égéstermék és az építési munkák. Ez is az oka annak, hogy sok Kuala Lumpuri utazik a közeli „hegyvidékre”, például a Frasers Hillbe, a Gentingbe.

Népszerű turisztikai látványosságok Kuala Lumpurban és környékén

Számos népszerű látnivaló található Kuala Lumpur területén és környékén. A legtöbb látnivaló és helyszín az Arany Háromszögben található, Kuala Lumpur központi kerületében. KL egy változatos város: a modern felhőkarcolók mellett a múlt idők régi épületei is itt vannak. A kontraszt sok szempontból tükröződik. Pl. vásárolhat a hatalmas, modern bevásárló központokban vagy meglátogathatja az utak mentén épített viskókat, a legnagyobb és legdrágább autók megosztják az utat törött mopedekkel és az alkalmi riksákkal. Bangkokhoz vagy Jakartához képest Kuala Lumpur sokkal tisztább város, sokkal hasonlóbb Szingapúrhoz (bár a forgalmi dugók ugyan olyanok, mint az előző két említett városban).

A Kuala Lumpur legfontosabb turisztikai látványosságai között szerepel a Petronas tornyok (függőhíd és megfigyelő), a Chinatown (Petaling utca), a Merdeka tér, a Parlament, Budaya Istana, Istana Negara, KL torony, Tugu Negara (Nemzeti Emlékmű) és számos mecset mint Masjid Jamek, a Masjid Negara és a Szövetségi Terület mecsetje. További turisztikai látványosságok: Aquaria KLCC, Batu-barlangok, Nemzeti Állatkert.

Langkawi

Langkawi nem egyetlen szigetből áll. Ez egy 99 szigetből álló szigetcsoport a malajziai Andamán-tengeren és Malajzia szárazföld nyugati partvidékénél. Ezen kívül még öt apró sziget van víz alatt, melyek olykor apály idején láthatóak. A Langkawit alkotó szigetek többsége apró és lakatlan. A fő sziget, mely a legnagyobb, Pulau Langkawi néven ismert, és az egész Langkawi szigetcsoport erről kapta a nevét. ( Pulau maláj nyelven szigetet jelent. A malajziai szigeteket a Pulau szó előtagja jelöli ). Langkawi fővárosa Kuah városa, mely a fő sziget délkeleti részén található. Langkawi vámmentes sziget és Kedah állam egyik kerülete Malajziában. A legtöbb ember ezen a fő szigeten él, a turisták is ide érkeznek.

A fő Pulau Langkawi-sziget mindössze 25 km-re (15,5 mérföld) van északról délre közúton, és egy kicsit keletről nyugatra. Tehát a sziget egyik végétől a másikig nem több mint 40 perc autóval. Az összes Langkawi-sziget teljes területe körülbelül 478,5 négyzetkilométer, ebből a fő sziget területe 320 négyzetkilométer. A fő sziget körülbelül 70% -át hegyek, erdők és természetes növényzet alkotja.

Langkawi fő szigetének lakossága körülbelül 75 000 fő, az összlakosság pedig közel 110 000 fő. A többség (körülbelül 70%) Maláj. A szigeten kínai, indiai és thai népesség is található. Bár Langkawi lakosainak száma alacsony, évente mintegy 3 millió turista látogatja meg a szigetet.

Langkawi fő szimbóluma a vörösesbarna sas. Miért? Mivel a Langkawi szó két helyi szóból származik. A „Lang”, amely a „helang” szóból származik, és a „kawi” szó jelentése „vörösesbarna”. Rengeteg vörösesbarna sas látható a szigeten, különösen, ha mangrove túrán vesznek részt, ahol akár a megereszkedő sasokat is etetheti, amikor apró halakat dob a vízbe. A vörösesbarna sas hatalmas fenséges szobra, Kuah városának kikötőjében, mely szimbolizálja Langkawi mély kapcsolatát a sasokkal.

2007 júniusában Langkawi az UNESCO-tól megkapta a Világörökség részét képező Geopark címet lenyűgöző geológiai tájainak köszönhetően. Ebbe tartoznak a barlangok, tengeri boltívek, mészkő-kőzetek és több millió éves kövületek. Abdul Halim szultán Langkawit 2008 júliusában "Kedah ékszerének" nevezte, hogy extra lendületet adjon a sziget hatalmas turisztikai potenciáljának.

Thaiturizmus © 2014-2024 Minden jog fenntartva!