Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Thaiföldi, kambodzsai, vietnámi utazások

Pattaya

Nincs még ötven éve sem, amikor is Pattaya csak egy kis halászfalucska volt. A fordulat 1959–ben következett be, amikor a területet néhány amerikai katona látogatta meg, akiknek bázisa Nakhon Ratchasimán volt. Kibéreltek egy házat és a kristálytiszta tengernek köszönhetően maradtak is néhány napig. Amikor visszatértek a bázisra, akkor gyorsan terjedt a hír egy létező varázslatos helyről. Nem tartott sokáig és más katonai képviselők is kezdtek Pattayára szállingózni. A további fejlődés csak idő kérdése volt.

Pattaya utazás, nyaralás, üdülés

Pattaya ma már híres és hírhedt üdülőhely, már hosszú évek óta Thaiföld leglátogatottabbjai közé tartozik. Bangkoktól kb. 150 km-re délkeletre található, busszal az út Pattayára a közlekedési helyzettől függően kb.2-3 óráig tart. Pattaya városa a számtalan bárral, éjjeli klubokkal, kabarékkal, éttermekkel az éjjeli nyüzsgő központokat kedvelők igényeit elégíti ki.

A hírhedt éjszakai élet mellett meglátogathatjuk a környék valamelyik elbűvölő korallszigetét, a számos egzotikus étterem egyikét, játszhatunk teniszt vagy golfozhatunk az összesen tizenkettő tizennyolc lyukú pálya valamelyikén. A környező tizenkét korall sziget a búvárok paradicsoma. Pattayán sok búváriskola, ill. búvárbázis működik (a korall szigetek körüli merülés inkább az amatőröknek ajánlott, a látótávolság a vízben akár 12 m is lehet). Kipróbálhatja a sporthorgászatot, a vízi scooter-t, a parasailing-et, a vízisít, a windsurfinget, a motorversenyt, a bowling-ot vagy a sportlövészetet. Érdemes meglátogatni a buddhista templomot a Wat Yanasangwararam-ot, a Big Buddha szobrot, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik az egész partra, az Óceán akvaparkot, a híres thai masszázsokat vagy a thai box mérkőzések egyikét. A lehetőségek széles sorából biztosan mindenki tud választani magának.
Amennyiben nyugodt szabadságra vágyik tele romantikus helyekkel és elhagyatott tengerpartokkal, akkor Pattaya nem a megfelelő célállomás.

Mikor utazzunk Pattayára ?

Pattayán az év 365 napján meleg van, az átlag hőmérséklet, éjjel-nappal 30C°+- 3C°. A tenger vize kb. 28 C°, a pártartalom tipikusan trópusi 70-90%. Száraz és esős évszakok váltják egymást. Pattayán a főszezon November 01-én kezdődik és Március végéig, április közepéig tart. Ez azonban nem jelenti azt, hogy más időszakban nem lehet Pattayára utazni. A nyári esős, monszunos időszakban sokszor esik az eső, a tenger hullámos.

Akciós, olcsó Pattaya utazás

Amennyiben olcsón szeretne Budapestről Bangkokba, ill. onnan Pattayára eljutni, úgy javasoljuk, hogy utazását minél előbb foglalja le irodánknál. Foglaláskor csak a részvételi díj 50%-át kell kifizetni, a többit ráér indulás előtt egy hónappal. Így biztosítani tudjuk Önöknek a legkedvezőbb repülőjegy lehetőséget Budapestről Bangkokba és lefoglaljuk Önöknek az ár-érték arányban legkedvezőbb szállást. Last minute utazásokra ne számítsanak Bangkok viszonylatában, mert ahogy közeledünk az utazási dátumhoz, úgy egyre jobban telítődnek a helyek a repülőgépeken, ill. a szállodákban is elfogynak az olcsóbb szobák.

Thaiturizmus © 2014-2021 Minden jog fenntartva!