Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Thaiföldi, kambodzsai, vietnámi utazások

Vietnami körút, körutak, körutazások. Vietnámi út, utak, utazások, tengerparti pihenéssel

Vietnam

Vietnam Délkelet-Ázsia keleti részén az Indokinának nevezett térségben helyezkedik el.
Vietnam területe 331 690 négyzetkilométer nagyságú, lakossága: 93 millió.
Fővárosa az ország északi részén fekvő Hanoi. Legnagyobb városa az ország déli részén lévő Ho Chi Minh City, régi nevén Saigon.
Magyarország és Vietnam között az időeltolódás + 7 óra. Vietnamban nincs nyári és téli időszámítás.
Vietnamban jó a közbiztonság, de zsúfolt helyeken érdemes odafigyelni a zsebtolvajokra.
A városokban rengeteg a motor és nincsenek tekintettel a gyalogosokra. Amennyiben gyalogosan át akarunk menni az út túloldalára, azt csoportosan és határozottan tegyük.

Vietnami utazás

Az Ázsiába utazók többsége először Thaiföldet választja, mivel oda egyszerű és viszonylag olcsó az eljutás, ill. itt vannak a legszebb tengerpartok.
Mikor az utazók már felfedezték Thaiföldet, ill. a környező országokat, akkor irányul a figyelmük Vietnam felé. Bár Vietnam tengerpartjai nem vetekedhetnek Thaiföldével, azonban a természeti szépségei gazdagabbak, sokfélébbek mint Thaiföldnek.
Csodálatosak a fénylő, zöldellő rizsföldek, a Mekong Delta-vidékének csatornái, a központi magasföld dzsungeles hegyei, a pálmákkal övezett, homokos strandok, a Halong-öböl tengervízéből kiálló, titokzatos mészkő hegyei.
Vietnam a természeti szépségein kívül több mást is nyújt, így izgalmas íz világú gasztronómiát, barátságos, közvetlen embereket, kiváló vásárlási lehetőségeket, több évezredes kultúrkincset, érdekes, nyüzsgő városi utcaképeket. Előny, hogy Vietnamot még nem árasztották el a turisták és emiatt sok nevezetességnél nincs akkora zsúfoltság, valamint sok minden természetes, érintetlen.

Vietnami vízum

Magyar állampolgároknak utazás előtt vízumot kell beszerezni. A vízum egyszeri beutazásra szól és 30 napos tartózkodást engedélyez. Nincs lehetőség érkezéskor helyben megszerezni a vízumot! Fontos, hogy az útlevél a Vietnamból való elutazástól számított 6 hónapon belül érvényes legyen!

Mikor utazzunk Vietnamba?

Északi országrész meglátogatására márciustól novemberig tartó időszak a legkedvezőbb (a tél Észak Vietnamban hűvös és ködös).
A középső országrész meglátogatására a februártól novemberig tartó időszak a legoptimálisabb
A déli országrész meglátogatására az októbertől májusig tartó időszak a legjobb(dél Vietnamban a hőmérséklet állandó 30-35C, az időjárás nyáron esős, monszunos).

Úti célok Vietnamban

Vietnam északi részén : Sapa, Hanoi, Halong Bay ( Sárkány Öböl )
Vietnam középső területén : Danang, Hue, Hoi An
Vietnam déli részén : Nha Trang, Da Lat, Phan Thiet ( Mui Ne Beach ), Ho Chi Minh City ( Saigon ), My Tho, Vinh Long, Phu Quoc.


Vietnami körút, körutak, körutazások. Vietnámi út, utak, utazások

Thaiturizmus © 2014-2024 Minden jog fenntartva!