Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Túrák

Koh Tao és Koh Nang Yuan   -   19 800 Ft / fő


Koh Tao kicsit több mint 21 km hosszú, és 70 km-re keletre helyezkedik el Suratthani és Chumphon közötti partszakasztól, a Thaiföldi-öbölben. A Koh Tao jelentése teknõs sziget, mert a part menti víz gazdag volt teknõsökben. Manapság azonban más helyen szaporodnak. Kezdetben a szigeten alkalmi halászok, a szomszédos szigetekrõl kerestek itt menedéket vihar idején, vagy csak megpihentek itt, fárasztó utazásuk közben. 1899. Június 18-án õfelsége Chulalongkorn király [V. Rama 1868-1910] meglátogatta Koh Toat, és ennek bizonyítékául a monogramját egy nagy kõtömbben hagyta, a Jor Por Ror-öbölben, Sairee Beach mellett. Ez máig kultikus hely, és tisztelettel kell kezelni. 1933-tól politikai börtön volt a szigeten. 1947-ben Khun A-Paiwong miniszterelnök közbenjárt a királynál, és kegyelmet eszközölt ki minden itt lévõ elítéltnek. Mindenkit a Suratthani szárazföldre vittek, és „a Teknõs” újra elhagyatott lett. De nem túl hosszú idõre. Ugyanabban az évben Khun Ueam és ikertestvére ideérkeztek, egy közepesen hosszú és nehéz utazást követõen, hagyományos csónakjukkal. Annak ellenére, hogy a sziget királyi fennhatóság alatt állt, ez nem állította meg, ezeket az elsõ bevándorlókat, hogy jogot formáljanak egy jó darab földre a mai Sairee tengerpart területén. A bevándorlók áthozva a családjukat, elkezdték megmûvelni és learatni a csodás föld termését. A mai közösség elsõ generációja letelepedett! Nagyon egyszerûen éltek, és egész életükben kókuszdiót és zöldségeket termesztettek, és halásztak, melyekkel Koh Phanggal lakóival kereskedtek. A földmûvelés minden nehézsége ellenére a népesség szilárdan növekedett. A 80-as években az elsõ túristák fölfedezték a sziget paradicsomi világát, és a hátizsákos hálózat segítségével gyorsan, a világon széles körben ismert, és kedvelt hellyé vált. Mindezek miatt nagyobb, gyorsabb, és biztonságosabb hajókat használtak, hogy elérjék a Koh Taot. Az elmúlt tíz évben a Teknõssziget hírnevét a sziget természetes szépsége, különösen a tengeri élõvilág és a korallzátony alapozták meg, és ez gyorsan elterjedt világszerte. A paradicsomi állapotokat keresõk száma azóta is rohamosan növekszik. Hamar Thaiföld legnagyobb búvárközpontjává vált, kezdõk és hivatásosok számára egyaránt. A helyi üzleti vállalkozások rohamosan fejlõdtek, hogy lépést tudjanak tartani az új ügyfelek igényeivel. Bár a sziget megmaradt egy igazi paradicsomnak, ami minden igényt és árfekvést kielégít.
 

Útiterv

07.30 Transzfer a hoteltől a Maenam kikötőbe
08.00 Megérkezés a Maenam kikötőbe, ahol egy kis reggeli várja a kirándulókat.
08.30 Kihajózás Koh Tao és Koh Nang Yuan felé.
09:30 Megérkezés Koh Nang Yuanra. Az időjárás függvényében snorkelezés az alábbi öblök egyikében: Mango bay, Tian Nok bay, Hin Wong bay, Sairee bay.
12.00 Büfé ebéd a Nangyuan étteremben, Koh Nang Yuanon.
13.00 Ebéd után szabad program a szigeten, ahol búvárkodni lehet a gyönyörű tiszta vizű korallzátonynál, etetni a halakat vagy sétálni és felmászni a kilátóba.
15.00 Elindulás Koh Nang Yuanról Koh Samuira.
16.30 Megérkezés Koh Samuira, és végül transzfer a szállodába.
 

A program tartalmazza:
 
  • Oda-vissza transzfert a szálloda (Koh Samui) és Maenam kikötő között
  • Kávé és Croissant reggelire a Maenam kikötőben
  • Üdítőital fogyasztás a fedélzeten
  • Büfé ebéd a Koh Nang Yuan szigetén
  • Angol nyelvű túrakisérőt
  • Snorkeling felszerelést és mentőmellényt
  • Baleset biztosítást
  • Belépőjegy a Nang Yuan szigetre.

A szervező a program változás jogát fenntartja!

 

Fotógaléria321
Thaiturizmus © 2014-2021 Minden jog fenntartva!